Onze mensen

Eric Tol

Eric Tol
onderzoeker/adviseur

Ik haal veel energie uit het analyseren, het ophalen van conclusies en het begrijpelijk verwoorden van complexe vraagstukken op het gebied van data, beleid en diverse stakeholders.

Over Eric

Binnen de sector Mobiliteit & Transport werk ik aan een breed scala aan onderwerpen op het gebied van zowel personenmobiliteit als van logistiek. De afgelopen jaren heb ik hier ook een brede kennis van opgebouwd. De meeste projecten waaraan ik werk focussen zich op wegvervoer. Enkele sprekende projecten waaraan ik heb gewerkt zijn de Outlook Stadslogistiek, energievraag elektrische personenauto’s, laadinfrastructuur goederenvervoer, het proces naar zero-emissiezones (SPES) en de analyse voor de vliegbelasting.

De projecten waaraan wij werken bevatten voornamelijk complexe vraagstukken op het gebied van data, beleid en diverse stakeholders en vragen een systematische aanpak. Vanuit mijn studie Management of Technology aan de TU Delft beschik ik over de juiste methodieken en theorieën die mij hierbij helpen. Mijn bachelor Werktuigbouwkunde geeft mij een technologische basis. Ik haal veel energie uit het analyseren, het ophalen van conclusies en het begrijpelijk verwoorden van dit soort vraagstukken. Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij CE Delft.

Mijn expertisevelden zijn:

  • Vervoers- en beleidssystemen elektrisch vervoer
  • Goederentransport, stedelijke distributie en internationaal transport
  • Technologie en innovatiemanagement

Rapporten waar Eric Tol auteur is

Best practices onderweg naar zero-emissie stadslogistiek
september 2020
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Eric Tol