Onze mensen

Jan-Willem Kanters

Jan-Willem Kanters
senior onderzoeker/adviseur
Over Jan-Willem

Afgestudeerd als econometrist heb ik allereerst zestien jaar gewerkt aan het ontwikkelen, implementeren en toepassen van slimme software, voornamelijk op HR (strategische personeelsplanning, loonkostensimulaties, CAO-onderhandelingen, e.d. voor de grotere werkgevers van Nederland) en daarnaast rond media en marketing. In die periode steeds meer actief geworden als vrijwilliger bij politieke organisaties en in denktanks rond Duurzaamheid), waar ik o.a. door rapporten van Ellen MacArthur in 2012 geïnspireerd werd om met circulaire economie aan de slag te gaan.

Op basis daarvan besloot ik met drie collega’s Cirkellab op te richten, aandacht te geven aan het concreet maken van een circulaire economie in ‘een regionale omgeving’ voor gemeenten, met mkb-bedrijven en/of op bedrijventerreinen en een groeiende focus op oplossingen waarmee ‘morgen’ aan de slag kan worden gegaan of op korte termijn geïmplementeerd kunnen worden.

Sinds oktober 2023 werk ik bij CE Delft als senior adviseur/onderzoeker, om te kunnen bijdragen aan economische analyses in de verduurzamingsdossiers, langetermijnbeleid en het vooruitkijken in de ontwikkelingen in de verschillende duurzaamheidstransities. Waarbij visie, beleid en praktijkervaring bij elkaar komen in de haalbaarheid en effectiviteit van oplossingen voor de (steeds grotere) uitdagingen en ambities rond verduurzaming.

Rapporten waar Jan-Willem Kanters auteur is

Bekijk alle rapporten van Jan-Willem Kanters