Onze mensen

Jasper Faber

Jasper Faber
manager Mobiliteit & Transport | themaleider Zeevaart

Als milieueconoom vind ik het boeiend om beleidsrelevante vragen met wetenschappelijke kennis en methoden te beantwoorden. Mijn ambitie is bijdragen aan effectief en efficiënt milieubeleid.

Over Jasper

Expertise: Luchtvaart | Zeevaart | Klimaatbeleid

Ik houd me bezig met milieubeleid voor lucht- en zeevaart. Het zwaartepunt van mijn werk ligt op klimaatbeleid, maar ik doe ook studies naar luchtvervuiling van de zeevaart en geluid van luchtvaart. Als milieueconoom vind ik het boeiend om beleidsrelevante vragen met wetenschappelijke kennis en methoden te beantwoorden. Mijn ambitie is bijdragen aan effectief en efficiënt milieubeleid.

Naast lucht- en zeevaart heb ik expertise op het gebied van klimaatbeleid, in het bijzonder van ETS en flexibele mechanismen onder het Kyoto-protocol (Joint Implementation).

Ik heb een bijzondere interesse voor de ontwikkeling en verspreiding van nieuwe technieken. Innovatie dus. Ik ben gepromoveerd op de vraag hoe bedrijven intern hun innovatieve activiteit vormgaven. Momenteel houd ik me bezig met de vraag welke randvoorwaarden de overheid kan stellen om niet alleen innovatie te bevorderen, maar ook de techniek in de juiste richting te sturen. Induced technical change, gericht op het verminderen van de milieuschade van economische activiteiten.

 

Rapporten waar Jasper Faber auteur is

The role of shore power in the future maritime fuel mix
april 2023
Lees meer
CO2 emissions of private aviation in Europe
maart 2023
Lees meer
Decarbonising maritime bunkering in the Netherlands and the embargo on Russian oil
maart 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Jasper Faber