Onze mensen

Martha Deen

Martha Deen
senior onderzoeker/adviseur
Over Martha

Bij CE Delft houd ik me voornamelijk bezig met energietransitievraagstukken en met systeemanalyses. De energietransitie is een uitdaging waar veel bij komt kijken. Het vraagt kennis van verschillende expertises en een goede overzichtsblik om tot de beste oplossingen te komen. Daarbij komt de grote verscheidenheid aan betrokkenen: overheden, energie- en netwerkbedrijven en inwoners. Juist die complexiteit is wat maakt dat ik met plezier aan de energietransitie werk bij CE Delft.

Hiervoor was ik drie jaar werkzaam bij EBN als adviseur innovatie nieuwe energietechnologieën. Daar hield ik me bezig met onderzoek en advies over de productie van groengas en waterstof, en het energiesysteem van Nederland. Ik werkte zowel op het gebied van technologische ontwikkeling en potentieel, als ook het huidige energiesysteem en toekomstscenarioanalyses, en gaf hierover advies aan overheden en energiebedrijven. Mijn kracht ligt in het vertalen van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen, vanuit een systeemdenken.

Ik heb een achtergrond in Technische Aardwetenschappen en Applied Geophysics (TU Delft, RWTH Aachen, ETH Zurich). Daarna heb ik een PhD afgerond op het gebied van continue seismische oscillatiesobservaties en modellering aan IPGP, Sorbonne in Parijs.

Mijn ervaring in publiek-private samenwerkingen en mijn expertise in duurzame gassen en het Nederlandse energiesysteem zet ik in voor systeemintegratie en energietransitie vraagstukken bij CE Delft.

Rapporten waar Martha Deen auteur is

Verkenning van een fossielvrije industrie. Productie binnen het carbonbudget
juni 2023
Lees meer
EU-Level Technical Guidance On Adapting Buildings To Climate Change
maart 2023
Lees meer
CO2-reductie van circulaire maatregelen. Verkenning van mondiale en nationale emissiereducties voor een ambitieus klimaatdoel voor de circulaire economie
februari 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Martha Deen