Onze mensen

Nina Voulis

Nina Voulis
senior onderzoeker/adviseur

In haar huidige functie bij CE Delft zet Nina haar expertise in om overheden en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij complexe vraagstukken rond energievoorziening en systeemintegratie.

Over Nina

Dr. ir. Nina Voulis werkt als senior adviseur en onderzoeker bij CE Delft op het gebied van duurzame energievoorziening en systeemintegratie. Nina is bij uitstek een systeemdenker. Ze is sterk in het samenbrengen van technische, economische en beleidsmatige aspecten. Nina kan een brug slaan tussen verschillende partijen, zoals overheden en netbeheerders, maar ook modelleurs en modelgebruikers.

Nina is een ervaren projectleider, ook in complexere projecten. Daarnaast heeft Nina een stevige technische en inhoudelijke achtergrond. Tijdens haar promotieonderzoek aan de TU Delft heeft ze een solide expertise opgebouwd op het gebied van energiedata en energiemodellen. Voor haar promotie werkte Nina als onderzoeker en adviseur aan Cornell University in de Verenigde Staten. Ze heeft een brede en multidisciplinaire opleiding gevolgd aan de Universiteit Gent tot milieu-ingenieur.

In haar huidige functie bij CE Delft zet Nina haar expertise in om overheden en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij complexe vraagstukken rond energievoorziening en systeemintegratie. Ze werkt zowel op regionaal niveau (onder andere met de Regionale Energiestrategieën) als op nationaal niveau (onder andere als projectleider voor het Programma Energiehoofdstructuur).

Rapporten waar Nina Voulis auteur is

Stroomlijnen van informatie voor verduurzaming gebouwde omgeving. Gevolgen van EPBD IV-richtlijn
april 2024
Lees meer
Afspraken maken: Van data tot informatie
april 2021
Lees meer
RRES – Regionale Ruimtelijke Energiestrategie: een draaiboek
januari 2021
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Nina Voulis