Onze mensen

Sjoerd van der Niet

Sjoerd van der Niet
onderzoeker/adviseur

Ik heb ruime ervaring in (maatschappelijke) kostenbatenanalyses en beleidsadvies en het werken met vele stakeholders. Daarbij breng ik mijn achtergrond in filosofie en natuurkunde mee, en ben altijd scherp op argumentatie en maatschappelijke context.

Over Sjoerd

Sinds begin 2019 ben ik werkzaam bij CE Delft. Onderwerpen waarop ik actief ben zijn energiemarkten, netbeheer, en energie in de gebouwde omgeving.

Van 2010 tot 2015 werkte ik bij advieskantoor Hypercube en van 2015 tot 2019 als zelfstandig adviseur, met opdrachten rondom openbaar vervoer, de ov-chipkaart en ook verduurzaming van bestaande bouw. Ik heb ruime ervaring in (maatschappelijke) kostenbatenanalyses en beleidsadvies en het werken met vele stakeholders.

Daarbij breng ik mijn achtergrond in filosofie en natuurkunde mee, en ben altijd scherp op argumentatie en maatschappelijke context. Ik leg verbindingen tussen verschillende velden van onderzoek en de vraag van onze opdrachtgevers. Onderzoek relevant maken en helder over het voetlicht brengen, is waar ik energie uit haal. In 2017 verscheen van mijn hand ‘Als dan dus daarom, een introductie in de taalfilosofie’, en in 2021 ‘Zo niet, dan toch’, over ons redeneren en wat daar wel en niet logisch aan is.

Rapporten waar Sjoerd van der Niet auteur is

Raming Amsterdam Klimaatneutraal. Effect van beleid op CO2-uitstoot (update 2022)
maart 2022
Lees meer
Ketenemissies elektriciteit. Actualisatie elektriciteitsmix 2019
januari 2022
Lees meer
Kansen voor waterstof in de Limburgse industrie. Haalbaarheidsstudie
oktober 2021
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Sjoerd van der Niet