Onze mensen

Stefan Grebe

Stefan Grebe
manager Mobiliteit & Transport | senior onderzoeker/adviseur | themaleider Luchtvaart

Ik word graag uitgedaagd om voor complexe problemen creatieve oplossingen te vinden. Onder tijdsdruk maak ik een goede afweging tussen kwaliteit, haalbaarheid en de wensen van de stakeholders.

Over Stefan

Sinds september 2020 werk ik als senior onderzoeker/adviseur voor de sector Mobiliteit & Transport van CE Delft. Naast mijn taken als onderzoeker/adviseur, oefen ik ook de functie van manager van de afdeling Mobiliteit & Transport uit.

Ik heb natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Siegen in Duitsland en bij het Instituto Balseiro in San Carlos de Bariloche Argentinië. Tijdens mijn afstuderen en mijn promotie aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik mee bezig gehouden met experimentele vragen rondom kosmische straling. Mijn werkzaamheden waren het analyseren van grote hoeveelheden data van het Pierre Auger Observatorium en het ontwikkelen van een nieuwe manier om de hoogstenergetische deeltjes in het heelal te meten.

Tussen 2014 en 2020 was ik in dienst als (junior/medior/senior) researcher bij Significance, een onderzoeksbureau gespecialiseerd op kwantitatief onderzoek gericht op mobiliteit en transport. Mijn voornaamste werkzaamheden bestonden uit het ontwikkelen en toepassen van verkeersmodellen voor personenverkeer, goederenvervoer en luchtvaart en het analyseren van mobiliteitsdata. Het uiteindelijke doel van de meeste projecten was het beschikbaar stellen van een tool waarmee de effecten van verschillende beleidsmaatregelen kwantificeert kunnen worden of het geven van beleidsadvies, vaak in de context van politiek gevoelige onderwerpen.

Ik ben analytisch sterk en ik word graag uitgedaagd om voor complexe problemen creatieve oplossingen te vinden. Onder tijdsdruk maak ik een goede afweging tussen kwaliteit, haalbaarheid en de wensen van de stakeholders.

Rapporten waar Stefan Grebe auteur is

Klimaatimpact luchtopnames en hoogtedata
maart 2024
Lees meer
Koolstofbudget luchtvaart
maart 2024
Lees meer
Aviation Non-CO2 estimator (ANCO). A tool for quantifying the non-CO2 climate impact of aviation
december 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Stefan Grebe