Onze mensen

Thijs Scholten

Thijs Scholten
senior onderzoeker/adviseur

Het motiveert me enorm om te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland, door onze klanten te ondersteunen met heldere adviezen voorzien van een gedegen onderbouwing.

Over Thijs

Sinds 2014 werk ik bij CE Delft aan diverse thema’s gerelateerd aan de energievoorziening en duurzaamheid: elektriciteitsmarkten, energie-infrastructuur en -productie, warmtevoorziening en energie in de gebouwde omgeving. Ik heb veel ervaring met kwantitatieve analyses, modelontwikkeling, monitoring en beleidsadvies voor overheden. Mijn kennis en ervaring zet ik in als onderzoeker, adviseur en projectleider.

De projecten waaraan ik werk lopen sterk uiteen en zijn vaak multidisciplinair. Onze energievoorziening wordt nu eenmaal steeds complexer en dat vraagt om een integrale (systeem)visie. Ik vind het leuk om op deze manier bij te dragen aan realistische en concrete antwoorden voor de energiebeleidsvraagstukken van onze opdrachtgevers. Het motiveert me enorm om te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland, door onze klanten te ondersteunen met heldere adviezen voorzien van een gedegen onderbouwing.

Voordat ik bij CE Delft in dienst kwam, heb ik Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente, met aanvullend de mastervariant Science, Business and Policy aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn opleiding heb ik afgesloten met een onderzoek naar flexibele Power-to-Gas bij DNV GL.

Rapporten waar Thijs Scholten auteur is

Elektriciteitsinfrastructuur Haarlemmermeer. Onderzoek naar de knelpunten en oplossingsrichtingen
oktober 2022
Lees meer
Systeemstudie energie-infrastructuur provincie Utrecht
februari 2022
Lees meer
Elektriciteitsleveranciers in kaart. Update 2021
december 2021
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Thijs Scholten