Rapport

Wandelingen door uw woonwijk op 7 maart 2031

In het project “Wandelingen door uw woonwijk op 7 maart 2031” heeft CE in samenwerking met de Rotterdamse deelgemeente Noord een methode getest om milieubeleid meer toegankelijk te maken voor burgers.

Het project bestond uit drie bijeenkomsten met bewoners van de wijk Bergpolder-Zuid. Centraal stonden daarin telkens de ideeën van bewoners over de toekomst van hun woonwijk en de rol van duurzaamheid hierin. CE ondersteunde de ideeënvorming van bewoners daarbij met een innovatieve methode voor wijkgerichte toekomstscenario’s. Deze werden gepresenteerd in de vorm van fictieve fotowandelingen door de woonwijk op een willekeurige dag in de toekomst: 7 maart 2031.

De toegepaste methode werd door bewoners zeer gewaardeerd. Resultaten zijn een aantal concrete indicatoren op voor duurzaamheid in Bergpolder-Zuid. Bovendien gaat de deelgemeente de ideeën van bewoners voor ver-volgprojecten nader uitwerken. Deelnemers aan de workshops en andere bewoners van Bergpolder-Zuid worden hier actief bij betrokken.

Meer over