Steden zijn steeds meer op zoek naar mogelijkheden om betrouwbare bereikbaarheid aan duurzaamheid te koppelen. Naast kennis over mobiliteit en logistiek hebben de specialisten van CE Delft kennis van (vervoers)economie en techniek en uitgebreide kennis over brandstoffen en hernieuwbare energie.
Voor het bereiken van duurzame mobiliteit is een geïntegreerde aanpak van verschillende beleidsterreinen noodzakelijk. Denk aan fiets- en ov-beleid, ketenmobiliteit, parkeerbeleid, stadslogistiek, aanpak evenementenverkeer, werkgeversaanpak, elektrische auto’s en milieuzones. Het gaat, naast CO2-reductie, ook om luchtkwaliteit, geluid, veiligheid, bereikbaarheid en ruimtegebruik.
Dankzij de onafhankelijke positie, uitgebreide kennis en brede ervaring biedt CE Delft opdrachtgevers hoogwaardige analyse en advies, dat leidt tot inzicht in hedendaagse en toekomstige ontwikkelingen. Wij kunnen voor elk aspect en elke fase van de duurzame mobiliteitstransitie uitkomst bieden.
CE Delft geeft toekomstgerichte analyses van het mobiliteitssysteem met verschillende scenario’s.
Met een zogeheten mobiliteitsscan berekent CE Delft de effecten van maatregelen. Deze berekeningen kunnen efficiënt worden gedaan met ons CEREM model.
Waar en in welke mate is duurzaamheidswinst te behalen? CE Delft biedt een integrale duurzaamheidsaanpak, inclusief procesverbetering. Voor deze analyse maken we gebruik van benchmarks en systeemvergelijkingen.
CE Delft doet regelmatig onderzoek naar mogelijkheden om via gedragsbeïnvloeding stedelijke mobiliteit te sturen.
CE Delft heeft ook ruime ervaring met procesbegeleiding en binnen onze opdrachten brengen wij bijv. beleidsmakers en bestuurders bij elkaar of zorgen voor afstemming tussen verschillende gemeenten binnen een regio. Op deze manier brengen wij adviezen tot stand waarvoor een breed draagvlak bestaat bij de betrokken partijen.