Onze mensen

Coen van der Giesen

Coen van der Giesen
senior onderzoeker/adviseur

In mijn werk gebruik ik levenscyclusanalyse (LCA) om de milieueffecten van duurzame initiatieven in kaart te brengen en te adviseren waar in de levenscyclus de grootste milieu-impact te vinden is en hoe deze verlaagd kan worden.

Over Coen

Op 1 maart 2021 ben ik gestart als onderzoeker/adviseur bij de sector Ketenanalyse. Ik ben gefascineerd door de complexiteit van duurzaamheidsvraagstukken. In mijn werk gebruik ik levenscyclusanalyse (LCA) om de milieueffecten van duurzame initiatieven in kaart te brengen en te adviseren waar in de levenscyclus de grootste milieu-impact te vinden is en hoe deze verlaagd kan worden.

Voordat ik bij CE Delft begon, was ik werkzaam bij het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) van de Universiteit Leiden. Daar heb ik promotieonderzoek gedaan naar het gebruik van LCA in de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën. Door de potentieel toekomstige milieu-impact van een nieuwe technologie vroegtijdig in kaart te brengen kan dit inzicht actief mee worden genomen in het R&D-proces. Tijdens dit onderzoek heb ik onder andere LCAs uitgevoerd over het produceren van brandstof uit CO2 en het afvangen van CO2 uit de lucht en ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het gebruik van CO2 als grondstof. Daarnaast heb ik mij ook gericht op de methodische uitdagingen om LCA toe te kunnen passen op nieuwe en toekomstige technologie.

Naast mijn promotieonderzoek ben ik enkele jaren als docent werkzaam geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van onderwijs op het gebied van LCA. Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij een milieuadviesbureau waar ik mij bezighield met energie-efficiëntie van bedrijven en ben ik maritiem officier geweest op chemicaliëntankers.

Rapporten waar Coen van der Giesen auteur is

Bekijk alle rapporten van Coen van der Giesen