Onze mensen

Lucas van Cappellen

Lucas van Cappellen
onderzoeker/adviseur

De klimaatcrisis brengt enorm veel uitdagingen die op hoog tempo op ons afkomen, waarin ik met CE Delft een verschil in wil maken.

Over Lucas

Expertise: Energievoorziening | Industrie|  Duurzame brandstoffen

Ik werk binnen CE Delft aan diverse onderwerpen op het gebied van duurzame energieproductie, systeemintegratie van duurzame energie, industrie en brandstoffen. Systeemdenken en een sterk analytisch vermogen zijn de kwaliteiten die ik veel gebruik in mijn projecten. Het werk sluit goed aan bij de mijn studie Sustainable Energy Technology die ik heb gevolgd aan de TU Eindhoven.

Mijn motivatie om voor CE Delft te werken is dat ik geloof dat we bijdragen een duurzamere wereld. De klimaatcrisis brengt enorm veel uitdagingen die op hoog tempo op ons afkomen, die vragen om goed onderbouwd en onafhankelijk advies. Door de enorme diversiteit aan projecten heb ik snel een brede basis opgebouwd en kennis opgedaan over verschillende sectoren. Dit maakt het werk leuk en vergroot in mijn ogen ook de toegevoegde waarde van CE Delft.

Rapporten waar Lucas van Cappellen auteur is

Financieel instrumentarium mitigerende maatregelen. Onderzoek naar additioneel ondersteunend instrumentarium voor elektrische logistiek en netcongestie
juni 2023
Lees meer
Thuisbatterijen in de energietransitie
juni 2023
Lees meer
Beleid voor grootschalige batterijsystemen en afnamecongestie
april 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Lucas van Cappellen