Onze mensen

Maarten Bruinsma

Maarten Bruinsma
onderzoeker/adviseur
Over Maarten

Sinds februari 2020 werk ik bij CE Delft als onderzoeker/adviseur bij de sector Ketenanalyse. In mijn werk gebruik ik levenscyclusanalyse (LCA) om de milieu-impacts van producten, diensten en organisaties in kaart te brengen. Door middel van inzichten die hieruit komen help ik bedrijven, overheden en andere organisaties met het verhogen van hun duurzaamheid.

Voordat ik bij CE Delft begon heb ik als LCA-onderzoeker bij Ecochain gewerkt aan projecten voor materiaalproducenten binnen de bouw, productiebedrijven en overheden. Ook ben ik als Beleids­adviseur Duurzaamheid bij de gemeente Lansingerland werkzaam geweest, waarbij mijn focus lag op het ontwikkelen van de circulaire strategie van de gemeente. Bij beide rollen ben ik nauw betrokken geweest bij het opstellen en uitvoeren van duurzaamheidsbeleid, waar ik binnen CE Delft ook veel mee bezig ben.

Ik heb altijd al veel interesse gehad in de impact van de maatschappij op diens omgeving. Tijdens mijn master Industrial Ecology heb ik me daarom gespecialiseerd op het gebied van LCA. Zo ben ik bijvoorbeeld als LCA-deskundige betrokken geweest bij de ontwikkeling van Prêt-à-Loger, een verduurzamingsprototype voor jaren zestig rijtjeshuizen. Tijdens mijn thesis heb ik onderzocht hoe LCA gebruikt kan worden om de duurzaamheid van de hotelbranche te bevorderen, wat na mijn studie de basis was om de milieu-impact van organisaties en bedrijven in kaart te brengen.

Expertise/interesses: LCA | klimaatbeleid | circulariteit | Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)

Rapporten waar Maarten Bruinsma auteur is

Potentie energiegemeenschappen. Onderzoek naar het potentieel van energiegemeenschappen in Nederland
juni 2024
Lees meer
Ketenemissies elektriciteit. Actualisatie elektriciteitsmix 2021
december 2023
Lees meer
Verduurzaming van Bedrijventerreinen. Typering, barrières en oplossingen
juli 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Maarten Bruinsma