Onze mensen

Meis Uijttewaal

Meis Uijttewaal
onderzoeker/adviseur
Over Meis

Sinds maart 2020 werk ik bij CE Delft binnen de sector Ketenanalyse aan projecten waarbij we de milieu-impact van producten, diensten en organisaties in kaart brengen met behulp van levenscyclusanalyses (LCA). Op basis van deze analyses kunnen we bedrijven en overheden adviseren over stappen die bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving.

Zelf werk ik graag aan projecten op veel verschillende onderwerpen, zowel biotisch als abiotisch. Ik heb onder andere onderzoek gedaan naar de milieu-impact van verschillende soorten verpakkingen, groenten en fruit, de recycling van textiel en plastic en verwerking van groenafval. Naast het uitvoeren van LCA’s ontwerp ik graag tools waarmee bedrijven zelf de klimaatimpact van hun producten kunnen berekenen. Daarnaast vind ik het leuk om me in methodische vraagstukken te verdiepen, zoals het bepalen van de milieu-impact van recycling.

Voordat ik begon bij CE Delft heb ik een bachelor Natuurkunde en een master Energy & Environmental Sciences gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze studies heb ik analytische vaardigheden en kennis over duurzaamheid en systeemanalyse opgedaan, onder andere in mijn onderzoek naar een optimaal Nederlands landbouwsysteem.

Rapporten waar Meis Uijttewaal auteur is

Bekijk alle rapporten van Meis Uijttewaal