Onze mensen

Pien van Berkel

Pien van Berkel
onderzoeker/adviseur

In mijn werk wil ik een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Over Pien

Sinds augustus 2019 werk ik met veel plezier bij CE Delft binnen de sector Duurzame Steden aan uiteenlopende projecten rondom regionale energiestrategieën, evaluatie van duurzaamheidsbeleid en het begeleiden van gemeenten in de warmtetransitie naar aardgasvrij.

In mijn werk wil ik een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit doe ik onder andere door overheden te adviseren over effectieve beleidsmaatregelen waarmee zij echt stappen maken richting hun duurzaamheidsambities (bijvoorbeeld: welke maatregelen leveren de meeste CO2-besparing op?). Door mijn interdisciplinaire achtergrond weet ik verschillende inzichten te combineren en technisch-economische analyses te vertalen naar toegankelijke beleidsadviezen.

Mijn interesse in duurzame steden is ontstaan tijdens de studie Urban Environmental Management aan Wageningen University & Research (WUR), waar ik onderzoek heb gedaan naar de warmtetransitie en energiearmoede in de sociale huursector. In mijn tijd bij CE Delft ben ik me met het onderwerp rechtvaardige energietransitie blijven bezighouden. Daarnaast heb ik een bredere interesse in duurzame steden, variërend van energietransitie tot klimaatadaptatie en de circulaire economie.

Rapporten waar Pien van Berkel auteur is

Aanpak energiearmoede Zoetermeer. Achtergrondrapport bij raadsvoorstel SPUK-regeling
september 2022
Lees meer
Compensatie van huishoudens voor hoge energieprijzen. Verkenning van zes maatregelen
augustus 2022
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Pien van Berkel