Onze mensen

Reinier van der Veen

Reinier van der Veen
onderzoeker/adviseur

Ik vind het een schone taak om partijen vooruit te helpen in de energietransitie, door inzicht te geven in de rol die duurzame brandstoffen kunnen spelen in een emissiearme energievoorziening, en in kosten en baten van verschillende transitiepaden.

Over Reinier

Als onderzoeker/adviseur binnen de sector Energie & Brandstoffen werk ik aan projecten gerelateerd aan duurzame brandstoffen. Dit is een breed thema, want duurzame energiedragers gemaakt met wind- en zonne-energie of biomassa kunnen worden benut voor de voorziening van warmte, elektriciteit, mobiliteit en grondstoffen in de industrie. Mijn expertise ligt op het gebied van waterstof, groengas en andere duurzame gassen. Ik vind het een schone taak om partijen vooruit te helpen in de energietransitie, door inzicht te geven in de rol die duurzame brandstoffen kunnen spelen in een emissiearme energievoorziening, en in kosten en baten van verschillende transitiepaden.

Vanuit mijn achtergrond als onderzoeker bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management bij de TU Delft ben ik bedreven in het hanteren van een systematische en multidisciplinaire onderzoeksaanpak voor de analyse van interacties tussen partijen, markten, technische systemen en regelgeving. Deze aanpak kan ik goed gebruiken in mijn werk bij CE Delft.

Rapporten waar Reinier van der Veen auteur is

Scenariostudie groengasproductie rond 2030
mei 2024
Lees meer
Convenant duurzaamheid biomassa. Jaarrapportage over 2023
mei 2024
Lees meer
Kennisbasis biogrondstoffen
april 2024
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Reinier van der Veen