Hoe kan een minimumpercentage van 25% biologische producten (voedingsmiddelen en dranken) in de catering van de rijksoverheid financieel en logistiek worden gerealiseerd? CE Delft heeft dit onderzocht in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Allereerst heeft CE Delft samen met de huidige cateraar van het ministerie (Hutten) een pilot uitgevoerd op de kantoorlocatie Centre Court in Den Haag. Daarnaast heeft CE Delft relevante ketenpartijen geïnterviewd. Hieruit is gebleken dat het financieel en logistiek haalbaar is om 25% biologische producten in de catering te realiseren.
CE Delft heeft aanbevelingen opgesteld voor zowel opdrachtgevers als cateraars en deze samengevat in de visualisatie ‘Aanbevelingen’. In het rapport worden de aanbevelingen nader toegelicht.
De tweede visualisatie ‘Routekaart’ toont een routekaart voor opdrachtgevers en cateraars die een groter aanbod aan biologische producten willen invoeren. Deze routekaart bevat: