Onze mensen

Jasper Schilling

Jasper Schilling
senior onderzoeker/adviseur | themaleider Lokale energietransitie

Door mijn werk bij CE Delft kom ik over de vloer bij vele verschillende partijen. Samen met hen proberen wij de wereld weer een stapje duurzamer te maken.

Over Jasper

Jasper is themaleider lokale energietransitie bij CE Delft. Hij helpt gemeenten bij het opzetten en evalueren van klimaat- en energiebeleid, het vormgeven van de energietransitie in de gebouwde omgeving (transitievisie warmte en regionale energiestrategieën) en de relatie van deze vraagstukken met andere lokale beleidsopgaven. De drive van Jasper is om de kennis en kunde van CE Delft om te zetten in effectief beleid, en zijn opdrachtgevers de tools te overhandigen zodat zij zelfstandig de volgende stappen kunnen zetten naar een duurzamere samenleving.

Jasper studeerde duurzaamheidswetenschappen aan de Lund Universiteit in Zweden. Hij heeft hierna zes jaar gewerkt als beleidsmedewerker voor de gemeente Den Haag, waar hij zich bezighield met stedelijk energie- en duurzaamheidsbeleid en volkshuisvesting. Jasper is een ervaren spreker, en staat regelmatig bij bewoners-, raads- en statenbijeenkomsten. Ook is Jasper ervaren in het begeleiden van vergaderingen, denktanks en stakeholderbijeenkomsten.

 

Voor TV West is Jasper geïnterviewd over de RES en de gevolgen in Zoetermeer.

Rapporten waar Jasper Schilling auteur is

Duurzaamheid en energiearmoede gemeente Waterland
januari 2024
Lees meer
Voortgang energietransitie Limburg en Noord-Brabant
december 2023
Lees meer
Factsheet elektriciteit en warmte voor RES-opgave
november 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Jasper Schilling