Onze mensen

Katja Kruit

Katja Kruit
senior onderzoeker/adviseur | sectorleider Duurzame Steden | themaleider Gebouwde omgeving

Ik ben gemotiveerd om bij te dragen aan een duurzame samenleving en bij CE Delft is het werk veelzijdig en uitdagend door de uiteenlopende onderwerpen en opdrachtgevers.

Over Katja

Ik werk bij CE Delft aan de energietransitie als themaleider Gebouwde omgeving. Mijn expertise richt zich op lokale en nationale beleidsvraagstukken, de warmtevoorziening van gebouwen en technisch-economische modellen daarvan. Hiermee zoek ik naar antwoorden op vragen zoals: Hoe kan de warmtevoorziening eruit zien in 2030 en 2050? Met welk beleid kan de energietransitie op een eerlijke en betaalbare manier worden versneld? En hoe kunnen gemeenten, energieleveranciers en inwoners samen de juiste keuzes maken om voorbereid te zijn op de toekomst? Ik voer onderzoeken uit voor Nederlandse overheden en organisaties om hen te ondersteunen en adviseren bij deze opgaven.

Ik heb een achtergrond in chemische technologie en Sustainable Energy Technology (TU Delft). Voordat ik bij CE Delft kwam werken, heb ik bij TNO onderzoek gedaan naar warmtebatterijen en was ik coördinator van een interdisciplinair onderzoeksproject naar duurzame steden aan de Universiteit van Minnesota (V.S.). Sinds 2017 ben ik werkzaam bij CE Delft. Ik ben gemotiveerd om bij te dragen aan een duurzame samenleving en bij CE Delft is het werk veelzijdig en uitdagend door de uiteenlopende onderwerpen en opdrachtgevers.

Rapporten waar Katja Kruit auteur is

Nationaal emissieplafond voor ESR-sectoren
maart 2024
Lees meer
Aanpassingen energiebelasting voor extra emissiereductie. Inschatting effecten
september 2023
Lees meer
Behavioural factors influencing the uptake of energy efficiency in residential buildings
augustus 2023
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Katja Kruit