Onze mensen

Maarten de Vries

Maarten de Vries
senior onderzoeker/adviseur

In mijn werk bij CE Delft adviseer ik bedrijven, ngo’s en overheden op alle niveaus over wat verstandig en effectief beleid is om het klimaat te beschermen en de energietransitie te versnellen.

Over Maarten

Het bewustzijn over het gevaar van klimaatverandering en de noodzaak van de energietransitie is de laatste jaren gelukkig sterk toegenomen. Veel mensen proberen in hun gedrag en consumptie meer rekening te houden met klimaat en milieu.

Hoe goed en belangrijk een klimaatbewuste levensstijl ook is, in mijn visie is een sterk (overheids)beleid met duidelijke sturing en heldere normering nog belangrijker voor het behalen van onze klimaatdoelen. In mijn werk bij CE Delft adviseer ik bedrijven, ngo’s en overheden op alle niveaus over wat verstandig en effectief beleid is om het klimaat te beschermen en de energietransitie te versnellen.

Ik heb Natuurkunde en Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik ruim acht jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het Europese klimaat- en energiebeleid.

Sinds oktober 2021 werk ik bij CE Delft als senior onderzoeker/adviseur in de sector Energie & Brandstoffen. Hier kan ik mijn analytische vaardigheden en uitgebreide ervaring met beleidsprocessen combineren om tot concrete en werkbare beleidsadviezen te komen, die de transitie naar een schone en klimaatneutrale wereld weer een stapje dichterbij brengen.

Rapporten waar Maarten de Vries auteur is

Actualisatie zeefstudie voor SDE++-subsidieronde 2024. Kosteneffectieve alternatieven voor CCS.
januari 2024
Lees meer
CCS ZEEF-studie & de herziening van de methodiek voor EZK
april 2023
Lees meer
Additionality of renewable electricity for green hydrogen production in the EU
oktober 2022
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Maarten de Vries