Onze mensen

Chris Jongsma

Chris Jongsma
senior onderzoeker/adviseur

Bij CE Delft heb ik de juiste omgeving gevonden om mijn technische kennis en voorliefde voor systeemdenken toe te passen op de verduurzaming van de industrie.

Over Chris

Klimaatverandering is het grootste probleem van onze tijd, daar laat de wetenschap geen twijfel over bestaan. Ik zie het als mijn persoonlijke verantwoordelijkheid om zowel door mijn werk als in mijn privéleven bij te dragen aan de oplossing. Als individu kun je heel wat doen, maar er is meer nodig dan bewust levende individuen om te komen tot een klimaatneutrale samenleving: er is op systeemniveau verandering nodig.

Bij CE Delft heb ik de juiste omgeving gevonden om mijn technische kennis en voorliefde voor systeemdenken toe te passen op de verduurzaming van de industrie. Binnen CE Delft heb ik veel kennis opgedaan van industriële processen, hoe die op papier duurzamer kunnen en waarom dat in de praktijk (nog) niet altijd gebeurt. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in elektrificatie van de industrie en de koppeling tussen de industrie en de elektriciteitssector.

Ik heb Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente (BSc) en TU Delft (MSc), met een specialisatie in de energie- en procestechniek. Na mijn studie ben ik drie jaar als ingenieur in de procestechniek werkzaam geweest.

Rapporten waar Chris Jongsma auteur is

Review NIR 2022. Energy sector (CRF 1)
mei 2022
Lees meer
Omslagpunt grootschalige batterijopslag. Wat is de betekenis van batterijopslag voor de inpassing van zon in het energiesysteem?
januari 2022
Lees meer
Bekijk alle rapporten van Chris Jongsma